2019 – Henrik Bonnerup & Per Schmidt

Derfor vandt Per:

Den første person vi har valgt som årets medlem, er en person der ikke har været i klubben så længe. Det er en person, der altid bidrager med en stor energi til træning, og man er sikker på at turen ikke bliver kedelig, når vedkommende er med. Det er en person der er meget aktiv til at deltage i træningen, samt til arrangementer, men sammentid også er meget aktiv til at løbe med Flintholm, og holde det projekt i live. Jeg har efterhånden fulgt en del personers fremskridt, efter de er påbegyndt deres løberejse, men den historie som den her person bærer med sig, er blandt de bedste og mest imponerende, jeg er stødt på. For når man er stædig, så er det ikke altid den bedste idé at indgå et væddemål der indebærer ordet halvmarathon. Slet ikke når man aldrig har rørt et par løbesko før, og ikke er klar over hvad det egentlig kræver at løbe et halvmarathon, og hvor langt det egentlig er i løbesko, Det var årsagen til, at han efter selv at være startet på løbetræningen, første gang dukkede op i Nordborg Løbeklub. Det første årets medlem 2019, er selvfølgelig PER SCHMIDT! Så du må meget gerne kommer herop til mig, Per. Og mens du gør det…
Hvordan slutter Pers halvmarathon historie så? Jo, dagen kom hvor Nordborg Marathon skulle afholdes, og som de fleste husker, var det langt fra årets koldeste dag. Men Per begav sig ud på sit første halvmarathon eventyr, og jeg møder ham senere, efter han er kommet over målstregen. Jeg spørger selvfølgelig hvordan det er gået, og Pers svar er: Ikke godt, jeg nåede ikke målet. Forvirret spørger jeg, men kom du ikke igennem? Jo siger han, men jeg kom ikke under 1.55 som var væddemålet. Det var første gang jeg hørte der også var en tidsgrænse i det væddemål. Så han vandt ikke væddemålet. Pers tid blev nemlig 1.57.15. Men under de forudsætninger der var den dag, og det udgangspunkt Per havde, så er 1.57 en fantastisk tid, og helt klart noget at være stolt over!
Men det slutter ikke der, for kun en uge efter, så vælger du at deltage i Gendarmløbet, og deltage på 10 km-ruten. Problemet var bare, at dit ene knæ var hævet til dobbeltstørrelse, og du måtte løbe de sidste 8 kilometer med ondt i knæet. Da uret vidste 53 minutter og 36 sekunder krydsede du målstregen, og det viser hvilken stædighed du har. Så et godt tip! Du skal ikke lave et væddemål med Per, der omhandler hans præstationer, for så VIL han sørge for at du taber. Stort tillykke Per, og tak for din deltagelse i Nordborg Løbeklub i 2019. Vi glæder os til at se meget mere til dig i 2020.

Derfor vandt Henrik:

Det andet medlem, som Per skal dele årets titel med, er en person der heller ikke har været i klubben så længe, men også har gjort sig positivt bemærket i Nordborg løbeklub. Også her har vi at gøre med et medlem, som er god til at deltage i træningen, og som bidraget med god stemning og et godt humør til træning. Men inden jeg siger hvem det, vil jeg lige starte rejsen helt forfra. For denne person, er nemlig blevet en del af Nordborg Løbeklub, af en helt anden årsag end de fleste. For de fleste har nok efterhånden hørt om crossløbs-serien, som består af 7 løb fordelt i Sønderjylland, hen over vinteren. Det specielle ved crossløbs-serien er, at for at kunne deltage, så skal man være medlem af en løbeklub, der er medlem af DGI. Så når man vil løbe crossløb og bor i Nordborg, så er det jo en god idé at melde sig ind i Nordborg Løbeklub. Og det er årsagen til, at jeg i dag kan bede Henrik Bonnerup Byrgesen om at komme herop til mig i dag.
Men hvordan gik det så Henriks Crossløbsdebut? Jo, Henrik løb i den kategori der hed 35-39 år, og hvis nogen er i tvivl, så er det en rigtig stærk kategori. Alligevel præsterede Henrik at få en samlet 7. plads i sæsonen i denne kategori, ud af 22 stærkt løbende mænd. Senere besluttede Henrik så, at når han nu alligevel betaler kontingent, og alligevel er ved hallen når vi løber, så kunne han jo lige se hvad det der Nordborg Løbeklub egentlig er for noget. Og så er han simpelthen blevet hængende lige siden, og vi slipper forhåbentlig ikke af med ham lige foreløbig. Godt nok er du stødt ind i en lille løbeskade i øjeblikket, men jeg håber du kommer hurtigt ovenpå igen, så du kan komme tilbage i løbeskoene igen.
Men du har også præsteret godt i 2019 Henrik. Til Nordborg Marathon formåede du at løbe 1.58.57 på halvmarathon distancen. Til Søløbet fik du en imponerende 12. plads, i tiden 32.42. Vi glæder os til fortsat at følge dig og dine fremskridt i år 2020.